Welkom op mariskArt.nl


Welkom op mariskArt.nl

Menu

Koningsportret(ten) & acties

Koningsportret(ten)

In 2013 schreef de gemeente Wijchen een wedstrijd uit voor een nieuw koningsportret. Ik besloot mee te doen, voor de lol, en wát was ik verrast toen mijn portret van WimLex in januari 2014 door de inwoners van Wijchen én door een vakjury werd uitgeroepen als winnaar! Sinds die hangt hij te pronken in de raadszaal, de eerste jaren in het Wijchense kasteel en sinds 2021 in het Gemeentehuis.

Máxima

Nadat mijn portret van de koning tot winnaar was uitgeroepen kreeg ik veel reacties. Overwegend positieve, maar er waren ook minder positieve/leuke reacties. Ik noem het maar even 'afgunst'. In plaats van verbaal te reageren besloot ik om ook Maxima te vereeuwigen...Na een mislukte poging (van de raad) om haar bij WimLex in de raadszaal te hangen, besloot ik haar te veilen voor een goed doel. Met succes...Maxima werd verkocht en ik kon daardoor een mooie schenking doen....Zo kon ik het negatieve afgunstige gezeur omzetten in wat moois. Dus: dank voor de inspiratie ;-)

Portret actie

Na de succesvolle veiling van het portret van Maxima, bedacht ik de portret actie. Op deze manier kon ik nog een klein beetje meer bijdragen aan het doel. Iedereen die heeft mee gedaan: Super bedankt!